Скопје ВегеФест 2013

vegefest1Скопје ВегеФест се враќа по втор пат за да покаже дека во Македонија има Вегани и луѓе кои се стремат кон здрав живот! ВегеФест е првиот и единствен фестивал за промоција на веганска храна во Републикава, и како такви сакаме да докажеме дека Македонија изобилува со свежи и здрави производи, овошје и зеленчук со најубав вкус на целиот свет.

vegefest2012Почетоците на ВегеФест во Македонија беа скромни собирања и размена на вегански рецепти и зготвена храна, меѓутоа со упорност овие скромни собирања прераснаа во Фестивал кој ја возвишува Веганската Храна.

Скопје ВегеФест 2012 изобилуваше со интересни теми, дегустации на веганска храна и многу забава за деца и возрасни. Стотици луѓе дојдоа да ги пробаат вкусните јадења.

Повеќе фотографии од Скопје ВегеФест 2012- прв ден, втор ден.

Годинава организатори на ВегеФест се Здружението за заштита на животните Анима Мунди и Здружението за Заштита на животната средина Terra Floria, бидејќи веганството е начин на живот кој подразбира заштита на животните и животната средина. И затоа ВегеФест 2013 има две посебни теми и една заедничка 😉

ЗА ПРАВАТА НА ЖИВОТНИТЕ!

ЗА ПРАВОТО НА ЖИВОТ БЕЗ КЛИМАТСКИ ПРОМЕНИ!

ЗОШТО ПОНЕКОГАШ РЕВОЛУЦИЈАТА ПОЧНУВА ВО ТВОЈАТА ЧИНИЈА…..

vegefest-3

Advertisements

6 responses to “Скопје ВегеФест 2013

 1. Kade ke se odrzuva i kade moze da ja vidime programata so redoslet na spikerite ? Blagodaram

  • Здраво Тина
   Програмата ни е во изработка бидејќи чекаме потврда од повеќе учесници. Ќе биде поставена до крајот на неделава.

   Поздрав

   • Дали може да ни кажете локација каде ќе се одржи

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s