Д-р. Слаѓана Велков на ВегеФест 2013 ќе говори за здравјето и долговечноста

387296_2819772415737_1141400587_n

Слаѓана Велков e родена во Скопје 1964 година, а живее и работи во Саудиска Арабија. Студирала медицина во Ниш и Скопје, каде и дипломирала.

Има работено за ОН во Македонија, како лекар по општа пракса на ургентното одделение во Врање и во Кувајт како лекар и менаџер за развој на медицина.
Во последниве неколку години се занимава со бесплатна едукација на луѓето за нивното здравје и самоизлекување со правилна (веганска) исхрана и начин на живот.

Има одржано преку 100 бесплатни предавања, радио и ТВ гостувања во Саудиска Арабија, Индија, Србија, Македонија, Кувајт, Шпанија, Австралија и Бугарија.

Во рамките на овогодинешниот ВегеФест, д-р Слаѓана Велков ќе одржи предавање (од отворен и интерактивен тип), за тоа како да ги зачуваме здравјето и долговечноста, а сето тоа низ призма на одговорен и етички начин на живот.

Ова е едно животно-важно и фундаментално прашање, по чиј одговор трагаат, без исклучок, сите луѓето ширум светот.

Untitled-8

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s