Д-р. Јадранка Бибан на ВегеФест со Рецепти од својата Веган Кујна!

dr.biban

Д-р. Јадранка Бибан е специјалист по гинекологија и акушерство, експерт и едукатор за лекување на болестите со храна и со здрави животни навики.

Како резултат на своето долгогодишно искуство во медицината и непосредна пракса со пациенти, во својата практика ја воведе методата на лекување и превенција на болестите со храна. Врз база на истражувањата и и континуираната надградба во својата професија, д-р Бибан верува дека луѓето можат да изгледаат многу подобро, да се чувствуваат многу поздраво и да се ослободат од болестите само преку промена на нивните животни навики, пред се преку промена на начинот на исхрана.

Д-р. Бибан вели дека многу луѓе го уништуваат своето здравје замо заради лошите навики во исхраната и последиците од тоа ги чувствуваат во намалениот квалитет на својот живот.

log

Д-р Бибан е основач на проектот „8-КА“ чие што мото гласи: ВО ПОТРАГА ПО ВИСТИНАТА ЗА НАШИТЕ ГЕНЕРАЦИИ“и опфаќа истражувања за значењето на исхраната во животот на луѓето, значењето на здравите животни навики и нивно практикување во секојдневието. Истовремено потрагата по вистината значи откривање на вистината за фармакобизнисот, медикобизнисот, бизнисот со нездрава храна, маркетинг заблудите преку кои се манипулира со луѓето и со нивното здравје, откривање на вистината за намерните пропусти во науката, манипулациите со населението од страна на здравствените системи и здравствената политика и сл.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s