Веган Диетата со која Аланис Морисет ослабна 10кг.

alanisbeforeafterСите знаеме која е Аланис Морисет, пејачката која го испеа синглот “Ironic” со кој не натера да се поврземе со неа и да се вљубиме во песната. Ама никој не знае дека пејачката отсекогаш имала проблеми со телесната тежина. 

Откако Аланис раскина со вереникот Рајан Ренолдс, таа се фрли на снимање на новиот албум и воопшто не водеше грижа околу тоа што јаде. И така додаде речиси 10кг. на својата телесна тежина.

dr-joel-fuhrman-300x236И тогаш, ја откри книгата на д-р. Јоел Фурман „Јади за да живееш“ (Eat to live),  човек кој вели дека „Неможеш да бидеш на диета со купишта животински масти во тебе, тоа не е здраво“. Во книгата д-р Фурман објаснува дека само исхрана која се состои од овошје, зеленчук, јатки, житарки и други плодови на природата- е здрава исхрана со која можат да се губат килограми, како и да се задржи виталноста и најважно долговечноста.

Применувајќи го неговиот режим на Веган исхрана, Аланис ослабна 10 кг. изгледа феноменално и се чувстува подобро од било кога.

Не станува збор само за еден изолиран случај. Цел Холивуд е во моментов опседнат со Веган диета, едноставно затоа што функционира. Ако не можете да се поврзете со етичката страна на нејадење животни, сигурно ја разбирате страната на здравјето и изгледот!

Е.Н.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s