Покана за учество во Скопје ВегеФест 2013 ФотоНатпревар

Eats_Veganism

По повод првиот фестивал за веганска храна во Македонија, Скопје ВегеФест 2013, ги покануваме сите фотографи-аматери да учествуваат во ФотоНатпреварот, а со тоа и да добијат шанса за учество на изложбата на фотографии на самиот фестивал.

Фестивалот ќе се одржи на 19-20 октомври 2013, во Ла Кања и Чифте Амам во Старата скопска чаршија. ВегеФест се одржува по втор пат и е во организација на Здружението за заштита на животните „Анима Мунди“ и Здружението за заштита на животната средина „Terra Floria“. На фестивалот ќе се промовира здравата исхрана и здравиот начин на живот, толеранцијата, емпатијата и соживотот. Програмата е исклучително богата и опфаќа интересни предавања од нутриционисти, аниматори, вежби, музика и многу храна и забава.

ФотоНатпреварот е на тема веганство како начин на живот. Затоа што веганството не е само здрав начин на исхрана, туку тоа е филозофија на живеењето и делувањето, тоа е почит, одговорност и сочуство кон животните, кон човештвото, кон природата, кон светот кој го оставаме за идните генерации!

Секој кој сака да учествува може да испрати 5 фотографии, а од секој учесник ќе се изберат најдобрите 3 фотографии кои ќе бидат изложени на фестивалот и ќе се продаваат по симболична сума. Најдобрата од трите фотографии од секој учесник, ќе биде постирана на ФБ – страната на Анима Мунди.

За најдобрите 3 фотографии кои ќе бидат избрани од жири комисијата и од организаторите на ФотоНатпреварот, ќе се доделат и награди.

*На фотографиите задолжително да го има вашето име и презиме, или уметничко име (watermark). Со самото вклучување во натпреварот учесниците дозволуваат нивните фотографии да бидат изложени за продажба на фестивалот по симболична цена. Средствата кои ќе се соберат од продажбата на фотографиите ќе се искористат за покривање на ветеринарните интервенции над бездомни животни.

Вашите фотографии може да ги испраќате на следната е-адреса: vegefest.fotografii@yahoo.com.

Среќно!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s